Türküler, bir müzik yapalım da çok tutsun çok çalınsın diyerek söylenmediği için bu kadar gerçek ve içimize işliyor. Hem bizi anlatıyor hem de geleneklerimize baktığımız pencere gibi oluyor. Seviyorum ben türküleri, bugünlerde dilimde dolanan türkü Yalan Dünya… Orhan Hakalmaz da güzel söylüyor ama asıl Neşet Ertaş türkünün sahibi. Dünyanın yalan olduğu gerçeğini ne güzel söylüyor. Daha çok kişiye ulaşmalı türkülerimiz, başkalarının ezgisi ve hayat felsefesinin ürünü şarkıları söyletip durmasınlar. Bu türkünün rock söylendiğini bir düşünün. Neden olmasın? Kıraç pek çok türkümüzü Anadolu rock tarzı ile söyledi, ne de güzel oldu. İşte onlardan biri, çayır çimen geze geze…
Sessiz sedasız sevdasını yaşayan, sevdasını kendi kendine mırıldanan insanların sesi bizim türküler. Saklanmış, mahrem bilinmiş… Dinlerken insanın gözünüzün önüne geliyor, iki gözü iki çeşme bir duvar dibinde çökmüş söylüyor yanık yanık hem de için için. Değmen benim gamlı yaslı gönlüme…
20 Eylül 2017, 16:40
Türkülerin her birinin ayrı hikayeleri var. Hepsi de içimizden yansımalar. O yüzden bu kadar kalıcılar belkide. Siz de çok güzel anlatmışsınız. Daha fazla kişiye ulaşmalı, herkese hitap etmeli kısmına katılıyorum. Denemekten zarar gelmez. Özellikle gençlere sevdirilse ne güzel olurdu. Tabii istisnalar yok değil.:)
20 Eylül 2017, 16:40
10. Sırada cahildim dünyanın rengine kandım…evvelim sen oldun ahirim sensin…
Bayılırım türkülere…en sevdiğim Neşet Ertaş tan yalan dünya aslında ama siz başlangıcı onunla yapmışsınız:) daha ortaokulda okurken söylerdim dinlerdim kederlenirdim yaa dünyanın yalan olması ne düşündürüyor acaba:)
Teşekkürler hatırlatmalar ve paylaşım için…
20 Eylül 2017, 16:47
Gençlere varana kadar nerede ise çoğunluk unutmuş, yolda yürürken sen olsan bari diye anlamsız tekrarlar duymaktan paslandık galiba. Özümüz neyse bizi besleyen odur, illa ki herkesin beğeneceği bu benim diyeceği melodisi vardır. Selamlar, sevgiler..
20 Eylül 2017, 16:53
O da sevdiklerim arasında.. Türküleri güzel yorumlayanlar da ayrı keyif veriyor tabi. Ortaokulda yalan dünyayı fark etmek şimdi ne kadar uzak geliyor oysa dünyanın yalan olduğunu çok yaşlanınca fark etmek tuhaf. Türküler kültür taşıdığı için olsa gerek farkındalık da sağlıyor, bu da en ihtiyacımız olan.
Ben teşekkür ederim, selamlar..
20 Eylül 2017, 22:24
Türkülerimiz… Bizi ayakta tutan değerlerimizden. ok güzel türküler paylaşmışsınız 🙂
20 Eylül 2017, 22:24
10. sıraya en sevdiğimi yazıyorum o zaman.. Pencereden kar geliyor – Erkan Oğur söylüyor.
Seçimleriniz için çok teşekkürler
Sevgiler
20 Eylül 2017, 22:30
Bizim derdimizi sevincimizi müzikle anlatma halimiz, hep beraber olma sevgiyi bile biz gibi yaşama var türkülerde. Teşekkür ederim, görüşleriniz için..
20 Eylül 2017, 22:36
Türküyü hemen bilemedim, dinleyince hah ben biliyorum bu türküyü dedim, çok dokunaklı sessizce dinleyesi gelir insanın. Ben bir kadın sanatçıdan hatırlıyorum ama kim bulamadım.
Bu güzel türküyü de dinlemiş oldum, teşekkür ederim. Sevgilerimle..
20 Eylül 2017, 22:37
Ticari kaygi duyulmadan yapildigi için içten olduguna inaniyorum ben de. Aksi de olur ama bu samimiyet yakalanmazdi sanirim 😊
20 Eylül 2017, 22:41
Günümüzde pek çok şarkının sezonluk olduğunu düşünürsek, hala canlı ve keyif veren türkülerin içinde farklı bir şey var. Müzik dinlerken bile ihtiyaç duyduğumuz, yapmacıksız ve bize ait olan hisler sanırım.
21 Eylül 2017, 08:37
Ahh Türkü deyince benim can damarından vurdun. Türkü denince ezberimdeki şu mısralar aklıma geldi: İnsanların türküleri kendilerinden güzel, kendilerinden umutlu, kendilerinden kederli, daha uzun ömürlü kendilerinden. Sevdim insanlardan çok türkülerini. Gerçekten de öyle. Türküleri dinleyince o yörenin yaşanmışlığını, kültürünü ve duygusunu hissedersiniz en masum haliyle. Çünkü içtendir. Ben Tokatlıyım ve Tokat türküsü olarak genel olarak sadece Hey Onbeşli'yi bilirler. Siz de paylaşmışsınız, Değmen benim gamlı yaslı gönlüme bir Tokat türküsüdür. Tokat türkülerinden pek bilinmez ama Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar'ı dinlemenizi tavsiye ederim. Sevdiğim diğer türküler: Kırmızı gülün alı var, Bülbülüm altın kafeste, Havada bulut yok (yemen türküsü), Gesi bağları.. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Kısa kesmekte fayda var yoksa konuşacak çok şey var.
21 Eylül 2017, 09:10
Türkülerin umut taşıdığı, kederi de en dokunaklı yansıttığı ve ömürlük olduğu tespiti çok doğru ve hepsi yaşam izleri..Türküleri bilmeye ve sahiplenmeye çok ihtiyaç var, kendi sesimizi bilmek ve birbirimizi anlamak adına. Yazdığınız tüm türküleri de severek dinliyorum, Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar türküsünü de yorumu yazarken açıp dinledim, çok bilmediğim bir türkü belki ama verdiği his severek dinlediğim pek çok türkü ile aynı. Ezgilerin birleştirici tarafını çok dikkate almıyoruz ama ritmi farklı olsa da aynı sözü söyleyip kederlenip ya da coşuyoruz türkülerle. Teşekkür ediyorum, selamlar..
21 Eylül 2017, 16:58
"Şairim,
Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası,
Ayak seslerinden tanırım.
Ne zaman bir köy türküsü duysam,
Şairliğimden utanırım." diyen Bedri Rahmi Eyüboğlu noktayı koymuş. Onuncu sıraya hangi türküyü yerleştirsem diğerleri gönül koyar diye korkarım.
21 Eylül 2017, 17:02
Gönül koymazlar, bilirler Bir Tatlı Huzur un gönlü büyük hepsine yer var. Çok güzel dizeler dediniz.. Köylerden yeni türküler çıksın da zamaneye yenilmesinler.
Sevgilerimle..
21 Eylül 2017, 20:21
Türküler sevilmez mi?Sivas kökenli olarak türkülerle büyüdüğümü söyleyebilirim.Kıraç'ın da türkü yorumlarını çok beğeniyorum 🙂
21 Eylül 2017, 20:36
Türkülerin psikolojimize en iyi gelen müzik türlerinden olduğunu düşünüyorum, hem aidiyet hissi hem de samimiyet barındırıyor. Özüne dokunmadan yapılan uyarlamalar da daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Kıraç'ın türkü düzenlemelerini de seviyorum..
22 Eylül 2017, 20:20
bir de müthiş bir şarkı var. akşamı süzme deniz. kaptanzade ali bey 🙂
22 Eylül 2017, 20:26
Ben artık hiç bir şeye şaşırmıyorum biliyorsun (Alaska yaramadı bana:) Böyle durumlarda sende ne cevherler var denir, şaşırt bakalım. Dinledim sen yazınca, güzel bir şarkı ama Türk sanat müziği ile tango arası bir müzik. Dede Efendi de vardır dağarcığında, annenler bilerek Derin demişler. Git git bitmiyor:):)