Yeni adetler türetiyoruz ha bire, eskileri de değiştiriyoruz. Oysa o adetleri bizim kılan değişmeden bugüne gelmesi ve içimizden çıkması. En marjinal kafalımızın bile içini ısıtan, bu tarafımızı seviyorum diyerek sahiplendiği değerlerimiz. Kabul edelim, bu adetlerin çoğu sayesinde bir araya gelir olduk kimi zaman buzlar eridi kimi zaman da bir daha görüşelim dendi kısacası çoğu zaman birleştirdi bizleri. Köyümüz eski adetlerimiz yeni oldu artık. Başkalarına benzemeye çalışırken kendimizi unutuyoruz.
Baby shower ne demek?
Çok renkli ve sevilen eski adetlerimiz bebek dünyaya gelir gelmez başlar. Taze annenin kırmızı kurdelesi, bebeğin üzerine sarı tülbent, loğusa şerbeti, bebek lokumu, mevlidi, kırk gezmesi, diş buğdayı hep bir şenlik hep bir güzellik. Yeni adetlerden biri ise baby shower. İlk duyduğunda shower duş demek, bebek banyosu yani gelin hamamı gibi bir şey mi acaba diyorsun değil, bu bebek partisi… Amerika’dan ithal bir uygulama bu, hediye listesi çıkarılarak bebek doğmadan ihtiyaçlarını yakın eş dostun hediye olarak getirdiği ve anneye sunduğu bir kutlama günü. Bize uygun mu? Bizler bebek doğmadan önce “Allah bir avazda kurtarsın, sağlıkla kucağına alırsın inşallah, bebek nasibiyle gelir, bahtı zengin olsun..” modundayızdır. Son ana kadar usul usul hazırlıkları yaparız, bebek olunca da eş dost altınını takar, hediyesini getirir, günler pembe ya da mavi devam eder.
Baby shower tüketim toplumu felsefesinin ürettiği yeni bir adet. Çünkü içinde konsept barındırıyor, evinizde veya özel bir yerde planı, rengi, ikramı ile özel bir kutlama. Bizde bebek doğduktan sonra hayırlı olsun demek için yapılanlar ve fazlası burada bebek doğmadan ve biraz abartıya kaçarak yapılıyor. Özenip yapanlar olabilir ama o kadar çok adetimiz var ki yeni doğan için bu olmasa da olur…
Bridal Shower mı? Kına Gecesi mi?
Yeni adetlerden biri de bridal shower ama bu da gelin hamamı değil. (Gelin hamamı diye bir şey kalmamıştır herhalde) Bizim kına gecesinin yabancı versiyonu desem ona da henna night diyorlar, bu daha çok düğünden önce geline sürpriz olarak düzenlenen bir eğlence ve hediye verme kutlaması. Amerikan kaynaklı olup artık organizasyon şirketlerinin listesinde yer alıyor. Kına gecemiz mehter marşı eşliğinde açık ara önde üstelik ihtişam ve konsept derseniz bizimki çoğunu geçmiş durumda. Çerez, kına ile bol oynamalı ve gözyaşı ile duygusallaşan kına gecelerimiz azaldı. Artık gelinin tahtlara oturtulduğu, özel dans grupları, gösterişli kıyafetler ve seçilen temaya uygun hediyelerle organize edilen görkemli kına geceleri var. Ekonomimiz açısından sevindirici çünkü küçük bir düğün masrafı yapılıyor, sektör hareketli ama bu kadarı gerekli mi derseniz en önemlisi yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar arşı arşı memlekete kız vermesinler…
Bu kadar detay ve koşturmaca arasında sıfır kilometre sevgiler bazen başlamadan yorgun düşüyor. Gelenekler sevgiyi, dayanışmayı arttırmak için var ama bizim olmayan türemiş adetler tam aksine hizmet ediyor. Yarışmak, asıl olanı unutup detaylarda yıpranmak gibi olumsuz yönleri de oluyor. Eski köyümüzün eski adetleri güzel onlar bir kenarda hep dursun, yeni adetleri de dileyen yapsın ama biraz kırpıp biraz ekleyip tam üstümüze otursun. Bu kadar köklü gelenekleri olan bünyeye kopyala yapıştır yakışmıyor çünkü…
17 Ekim 2016, 16:25
Bana kalırsa hepsi israf. 🙂
Eskiden bir nikah şekeri vardı. Hadi neyse. Fakat şimdi kına şekeri, nişan şekeri, bebek şekeri, sünnet şekeri hepsi var.
17 Ekim 2016, 16:25
Sevgili Begonvil Sokağı, tam da oğlumuzu evlendirmişken buna benzer bir yazı yazma arefesinde düşündüklerimi çok güzel anlatan yayınınızla karşılaştım. Ben öncelikle isimlere takılıyorum.Ne yazık ki özenti hastalığımız burada da yakamızı bırakmadı. Ne güzel geleneklerimiz var ve bunlara ithal adlar takmayı marifet sayıyoruz. Kendimiz olsak yetecek aslında. İlerleyen günlerde ben de düşüncelerimi paylaşırım belki kim bilir? Güzel günlerde buluşmak üzere hoşça kalın.
17 Ekim 2016, 16:25
Muhtesem bir gazi desem ne dersin? Daha dün arkadaslar ile bu konu hakkinda çokça konusup tartistik. Kendi adetlerimiz warken neden farkli adetlere yoneliniyor diye soylenip durduk. Baby shower bize 40 nin cikmasi gibi bir merasim gelmisti. Bunu biz türkler 40 nda yapsak bu partiyi olmaz mi acaba? Bebek dogmadan ne partisi arkadas deyip yorumumu sonlandiriyorum 😊😊
17 Ekim 2016, 16:25
Ellerinize sağlık inceden dokundurmuşsunuz. Gerçekten doğum yapmaya, evlenmeye, sevmeye korkuyor insan artık, her eylemin bir şovu bir gösterisi var ve hepsi korkunç masraflı. Hepimize kolay gelsin, giderek zorlaştırılan hayat…
17 Ekim 2016, 16:33
Ama siz hepsini kaldıralım diyorsunuz, ikramımız, ağırlamamız, misafirperverliğimiz ne olacak? Bu konuda size katılmıyorum, bunlar güzel adetler, bizim ölçülerimiz ve kültürümüze paralel yapıldığında hepimizi mutlu eden detaylar. Kararında her şeyi yaşayabilecek bir kültürümüz var..
17 Ekim 2016, 16:42
Sevgili Bir Tatlı Huzur Allah mesut etsin, çok mutlu bir yuvaları olsun çocuklarınızın. Birebir yaşamış biri olarak sizin gözlemlerinizi, yazınızı merakla bekliyorum. Her haliyle çok güzel ve mutluluk dolu olaylar. İyilik ve muhabbet dolu anları paylaşabilmek dileğiyle..
17 Ekim 2016, 16:46
Parti sözü de bana komik geliyor sanki garden, barbekü vs bir partiden diğerine koşuyoruz. Her güzel ve eğlenceli anımızın bize özel bir adı var aklımıza da yer etmiş içimize de. Modern dünya, güzel esinlenmeler tamam ama bu biz de yaptık oldu anlayışı bize uymuyor. Sevgiler..
17 Ekim 2016, 16:49
İki gönül bir oldu mu samanlık seyran oysa… Bebek desen zaten eskilerin deyimiyle altın top. Alıp başını gidenler var ya ruh ikizini bulmuş gersini gayrılamış ne güzel onlar. Hayat zor ama sevgisiz kalmaktan ruhumun yalnız kalmasından korkarım. Hepimize kolay gelsin yine de çünkü en çok emeği de talip olduğumuz sevgi istiyor..
17 Ekim 2016, 18:05
Daha sade şekilde yaşanmasından yanayım.Çok abartmadan gelenekleri yaşatmak uygun olabilir 🙂
17 Ekim 2016, 18:12
Gelenekler başımız üstü ama sade yaşam kültürü hem geleneksel hem de modern hayat düsturu. Algı mı yanlış uygulama mı? Orada çeşitlilik var..
17 Ekim 2016, 19:55
Çok güzel notalara temas etmişsiniz yüreğinize sağlık. Ben her zaman insanların kendi kültürlerini yozlaştırmadan yaşamasından yanayım ve de önemserim.
Sevgilerimle.
17 Ekim 2016, 19:58
Teşekkür ederim… Size katılıyorum, kendi kültürümüzü korumak gibi bir görevimiz de var aslında üstelik başka kültürlerin adetleri eğreti duruyor ve aradığımız tatmini de vermiyor. Sevgi ve selamlar..
17 Ekim 2016, 22:24
Eski köylere yeni adetler. O yüzden nostalji sıkça 🙂
17 Ekim 2016, 22:38
Bu yeniler kolay kolay nostalji olmayacak eskilerin yanına kaynak yapıyor. Her gelen sıraya girerse halimiz nice olur?
18 Ekim 2016, 19:31
Şahane bir yazı olmuş. Ve size fazlasıyla katılıyorum. Bebek bekliyoruz. Çevremde baby shower yapan arkadaşlarım oldu ama ben yapmayı düşünmüyorum. Bebişi hayırlısıyla bir kucağımıza alalım, ister 40 ında ister 20 sinde dua ise dua, eğlence ise eğlence yaparız diye düşünüyorum. Biraz da Allah korusun ama bebek doğmadan kutlamak bana tuhaf geliyor.
Kına gecesi de bir kız için bence harika birşey, hele son dönemlerde Hürremler, Hatice Sultanlar derken prenses, sultan gibi hissediyor insan kendini. Böyle bir değerimiz varken bekarlığa veda partileri anlamsız geliyor bana. Bu arada kalabalık bir aile toplantısı olarak değil ama ben 3-4 yakın arkadaşımla düğün öncesi hamama gitmiştim güzel bir hatıra olsun diye. Abartı birşey yoktu, ufak ufak ayna, sabun gibi hediyeler koymuştum paketlere çok da hoş bir anı olmuştu hepimize. Öyle güzel adetlerimiz, törenlerimiz var ki, yabancılara özenmemiz lüzumsuz bence.
Sevgiler.
18 Ekim 2016, 19:31
Kapitalist düzenin oyunlarından bir oyun.Bu yaz bir kına gecesi programına gittik.ooo biz çok geride kalmışız.neler neler.her bir etkinlikte kızkardeşimle birbirimize baktık.bir daha kına gecesine gidersem tam teşkilat gitmem lazım.mum taç çıngırakmı deniyor bilmem bir materyal kına hatta çerez büyük lere verip küçükleri görmemezlikten gelen bir toplum olarak.desinlere dönüşmeden gösteriş ve israftan uzak meşru adetlerimizi yaşatmaktan yanayım.selam ve dua ile
18 Ekim 2016, 19:43
Gelenekleri demode gibi görmek yanlış, güzelliği kuşaklar boyu sürmesi zaten. Bunları yaşarken de abartınca olmuyor iş amacından uzaklaşıyor. Her adet, alışkanlık bir sektöre dönürse yandık bu defa dayatmalar başlar tatlar kaçar. Selam ve dua ile..
18 Ekim 2016, 20:01
Yazıyı hazırlarken okuyanlardan baby shower yapmış olan da vardır kimseye saygısızlık olmasın diye düşündüm aslında. Herkes dilediğince organize eder mutlu günlerini ama bizim inanç, yaşam tarzı ve geleneklerimize uygun bu tür adetlerimiz var. Hem bizi yansıtıyor hem ufak dokunuşlarla modern yaşama adepte edebiliyoruz. Bebek doğmadan kutlamak bana mantık olarak da acelecilik geliyor çünkü uzun ve zor bir yolculuk yapıyor bebek hele bir gelsin duası da olur eğlencesi de. Çok renkli ve zengin bir kültüre sahibiz, şanslıyız. Birazda yabancılar bizden esimlensin. Bebeğinizi Allah sağlık ve huzurla kucağınıza almak nasip etsin inşaallah, Güzel günleri paylaşmak dileğiyle sevgiler..
18 Ekim 2016, 21:45
Evlilik öncesi çiftleri yıpratan uygulamalarımız var maalesef. Gelenekler adetler güzel de külfete dönüşmediği sürece. Hele de gösterişe kaçıyorsa bence dur demek lazım. Ben de özenip ilk oğlumun 1. Yasını kutlamak istemiştim. Koca bir pasta yaptırmıştım da marketten aksam 7 ye kadar almam gerekirken almayı unutmuştum ;( pastasız zaten 1 yas çocuğun ne arkadası olcak 🙁 sacma sapan birseydi işte. O gün dedim bu pasta işi bir işaret. Ondan sonra hiçbirşeyi öyle külfete dönüşecek şekilde ya da gösterişe kaçacak şekilde kutlamadım. Ya da yapmadım.
19 Ekim 2016, 08:11
Sizin yurt dışı deneyiminiz çok, gözlemci biri olarak nasıl dersiniz bilemiyorum ama bizim uyarlamaya çalıştığımız ritüellerini onlar iyi sahipleniyor. Az ve bizim ki kadar derin olmayan adetlerini koruyup bir de özendirmeyi başarıyorlar. Bunun için PR mı gerekir yapalım o zaman, Necip Fazıl'ın dediği gibi özene özene özümüzü kaybetmeyelim de. Annesi Meryem bebeği koklayın, Ona söyleyin bir sürü teyzesi var selam ve sevgi gönderen.. (Ama önce abilere selam!)
19 Ekim 2016, 17:08
Ne kadar yerinde ve doğru bir yazı! Eline sağlık canım. Gelenekler esasında -çoğu- dinde olmayan ama toplumların tvsiz, bilgisayarsız, avmsiz dönemlerinde bir bahane bulup toplanalım, okunacak bir şey varsa okuyalım, gerekirse iki gerdan kıralım, bir rahatlayalım ihtiyacıyla ortaya çıkmış olmalı. Yukarıdaki unsurların hayatımıza girmesiyle eski usül eğlenceler de ihtiyaç halinden çıktı galiba. Ya da gösteriş sosuna bulanarak şekil değiştirdi diyelim. Egolar arttığı için parti gibi, show gibi gösterişli bir eğlencenin yanında diş buğdayı gibi mütevazı, iddiasız bir eğlence sönük kaldı. Belki de biz dengeye oturtamıyoruz evlat sevgisini, evlilik hallerini, önemli anları. Milletin gözüne sokmak istiyoruz her halimizi. İnterneti de çok güzel kullandığımız için (!) hemen her şey kolayca yayılan bir hastalığa dönüşebiliyor bu sayede. Parti hastalığı, sunum hastalığı, selfie hastalığı, karıcım kocişim hastalığı, bol makyajlı tesettür modası hastalığı… Velhasıl üzerinde düşünülmesi, tartışılması gereken sosyal konular. İyi ki yazdın ve bir parça farkındalık oluşturdun. Sevgilerimle ❤
19 Ekim 2016, 17:21
Öncelikle hoşgeldin Sevgili Emine, nerelerdesin nasılsın? Zaten yazarsın haberimiz olur ama her ne sebebten uzak kalıyorsan hayırlı ve suhuletli olsun. Güzel değerlendirmelerin ve açılımı genişlettiğin için gönlüne sağlık. Değişik bir zamandayız, insanın bir şey demeye korkası geliyor çünkü aynı konunun içinde bir bakmışsın kendimizi buluyoruz. Dediğin doğru hiç bir eğlencenin olmadığı ama muhabbetin ve birarada olmanın hasının yaşandığı zamanların marifeti pek çok geleneğimiz ama hiçbir trend onların yerini ve tadını bulduramadı. Yüksek yüksek tepelere bile remix yapılıyor ama gene en çok çalınıyor. Gelenek başımızın tacıdır moderniteden de payımıza düşeni alırız. Egolar aradan çıksa bunlar olmaz ama dünyanın düzenini de bunun üstüne kurguladılar, herkes kendini kurtarsın. Mutedil olmayı becerebilsek pek güzel olacak. Muhabbetle…
19 Ekim 2016, 17:21
Öncelikle hoşgeldin Sevgili Emine, nerelerdesin nasılsın? Zaten yazarsın haberimiz olur ama her ne sebebten uzak kalıyorsan hayırlı ve suhuletli olsun. Güzel değerlendirmelerin ve açılımı genişlettiğin için gönlüne sağlık. Değişik bir zamandayız, insanın bir şey demeye korkası geliyor çünkü aynı konunun içinde bir bakmışsın kendimizi buluyoruz. Dediğin doğru hiç bir eğlencenin olmadığı ama muhabbetin ve birarada olmanın hasının yaşandığı zamanların marifeti pek çok geleneğimiz ama hiçbir trend onların yerini ve tadını bulduramadı. Yüksek yüksek tepelere bile remix yapılıyor ama gene en çok çalınıyor. Gelenek başımızın tacıdır moderniteden de payımıza düşeni alırız. Egolar aradan çıksa bunlar olmaz ama dünyanın düzenini de bunun üstüne kurguladılar, herkes kendini kurtarsın. Mutedil olmayı becerebilsek pek güzel olacak. Muhabbetle…
20 Ekim 2016, 07:57
Nikahta yemek vermek sünnettir. Fakat bir sürü ıvırzıvıra para vermek sünnette yok.
20 Ekim 2016, 08:00
Dediğiniz doğru ama takva üzerine değil de fetva üzerine bir yaşam başlamışken içtihad kapısı da sık sık zorlanır oldu. Asr-ı saadetin özünü anlayıp yüreğimiz o şuurda olsun ben israfa kaçmadan biraz ıvır zıvıra da varım.
20 Ekim 2016, 16:17
Ne güzel bir konuya değinmişsiniz sevgili begonvil. Eskinin de çok saçma çok abartılmış gelenekleri, görenek ve adetleri olsada, ben yinede eski köyümün güzel eski adetlerinden yanayım. Sevgilerimle
20 Ekim 2016, 16:17
bir de bekarlığa veda partileri de var yaa 🙂
20 Ekim 2016, 16:21
Aslında yabancılarda var da bizde pek o kadar popüler değil sanırım, zaten bunu erkekler yapıyor daha çok. Bizim kadın tarafımızda ataerkil öyle veda edip geleyim filan bize uymaz ama çaktırmadan yapanların günahı boynuna..:)
20 Ekim 2016, 16:24
Teşekkür ederim, hayat akarken aklımıza dilimize takılanlar burada. Bizde de bazı abartılan hatta kimi zaman sonradan uydurulmuş olduğunu düşündüğümüz adetler var. İsteyerek, mutlu olarak yaptığımız adet ve göreneklerimizi koruyalım bence yerimiz geniş yenilikleri de katıyoruz hayatımıza ama bizdeki de hep bir köşede dursun. Sevgilerimle..
21 Ekim 2016, 08:08
Babyshower 'ı gereksiz görürken , birde bebek cinsiyeti öğrenme partisi çıkmış , anne bebeğin cinsiyetini öğrenmeden pastacıya veriyor , pastacıda pembe yada mavi kek yapıyor böylelikle öğreniliyor . Eskiden hamilelik dıştan belli olana kadar söylenmezmiş şimdi garip , herkesle birlikte öğreniliyor .
21 Ekim 2016, 08:20
Pastacı mor bir pasta yapıp gönderirse ne olacak? Bunu ilk defa duyuyorum ve Allah'ım sen akıl fikir ver diyorum..
24 Ekim 2016, 16:51
Para var imkan var. Para suyunu çeker imkan suyunu çeker. Özenç yapma maddi durumla alakalı bence. İnsanlar kazandıklarını gösterişe yatırmaya bayılıyor sevgiler
24 Ekim 2016, 17:20
İlkeli ve olgun bakanlar da, ekonomik özgürlük olsa da dengeli uygulamalar görülüyor. Evet iş paraya dayanıyor ama sınırlı imkanı ile illa böyle yapayım derdine düşenler ayrı sıkıntılar da çekiyor. Gösteriş ne inancımızda ne töremizde var, uydum kalabalığa yaşamaktan Allah korusun. Sevgiler..
31 Ekim 2016, 08:38
Bir yarış var bu yarış kendini ispat etme yarışı yalın kalmak yalın olmak bitti. Sen iyisin ben senden daha iyiyim Sen en şık markayı alırsan benim senden daha iyi olup daha iyilerini almam gerekli. Çünkü egoların savaşı daha iyilerin savaşı Ve emin ol bu insanların hepsi mutsuz Çocuk zamanı gelir herkes sıra ile çocuk doğurur çocuklarının çok afedersin taharatlanmasına kadar gösterilir ne yemiş ne içmiş kaçta uyumuş kaçta kalmış okul beslenmesinde ne var ne yok gösterilir. Allahın nimetlerini şekilden şekile koyulur Fincanın içinde aşure gibi evler hepsi gösterilir. Gidilen ülkeler göze göze vurulur A şu ülkeye gitmiş B bu ülkede bunu yemiş Yani sadece kına bebek partileriyle bitse yatak odası mahremiyetine kadar girilicek Hele bir kesim var sabahtan akşama kadar yemek sabahtan akşama kadar süslenme sabahtan akşama marka say say bitmez Yalınlık kalmadı sadelik hiç yok varsa yoksa göstermek bu artık popilerlik Statü göstergesi bunlarla belirginleşiyor
31 Ekim 2016, 08:56
Madem bu kadar etkileşim gösteriş oluyor niye aynı oranda iyilik hareketleri, misyon çalışmaları, sosyal kampanyalar vs artmıyor. Onlar da yer buluyor bu platformlarda ama bu kadar etkili ve davranış değişimleri oluşturmuyorsa demek ki iş kişinin kendinde bitiyor. Nefs de bizde iradede. Hem bu tür davranışlar uygarlık göstergesi hiç değil gerek kişi gerek toplumlar rafine ve üreten kimliğe bütündükçe sadeleşir bu tür şekilci hallerden sıyrılır zaten zevk almaz. Yüksek sesle düşünüp kendimizce çözüm aramak burada yaptığımız. Bu tür her israfa varan harcamada bir o kadar da hayır yapsın herkes. Hadi yarısı, dörtte biri olsun.Ne güzel olur, nefs biraz körelir ruh da huzur bulur azıcık. Kulağımızı tıkayarak ne kadar yaşarız? Yediği içtiği, giydiği her şeyini göstermeye bir şey diyemiyorum. Bundan çok değil 3-5 yıl önce böyle olacak dense belki şimdi bunları yapanlar bile inanmazdı. Düşündürü bir durum. Boş verelim, biz kendimizden sorumluyuz. Yaşasın güzel, renkli geleneklerimiz ve ölçüyü kaçırmayan adetlerimiz. Katkı veren düşüncelerin için çok teşekkür ediyorum, sevgiler..
31 Ekim 2016, 20:55
Ben kendim Mayıs Kulu olarak elimden ne geliyorsa tümünü yapmaya çalışıyorum. Arada iyilikleride söyluyorum ki bazılarına belki bir heves gelir diye Ben şahsım adına çok boş veremiyorum Koca koca insanların Okumuşu okumamışı elit kısmı alt kısmı artık aklına kim gelirse Sakıl durumlarından illallah geldi. Sosyal medyada aktif olmuyorum. Instagram bile aktif değil sıkıldım yalan dolan sürekli çek çek en mutluyum mutsulusun haminne gibi ortada dolanan insanlardan İyilik Pirim yapmıyor Neden mi yeme içme gösterme varken iyilik yan cepte kalıyor. Yapan paylaşsa iyiligini sakla diyen bir guruh var çok bilmiş kısım onlar oluyor İyilik yapıp cebe atanda çok . Orta yolu bulanları bizlerin karşısına çıkarsın Rabbim Yüksek sesle konuşsan uzaylı gibi bakılır ahhh canım haklısın iki pış pış yalandan tamam oldu bitti. Ne yapmışlar kime ne yardım etmişler ellerini ceplerine atmışlar mı yok. Ben kıyafetlerimi verirken 10 kere bakıyorum rencide etmemek için Millet sözüm ona iyilik yapıp veriyorya kıyafetlerini nerde çer çöp var onları layık bulup veriyor. Hangi birini söyleyim hepsini gördüm Neler neler Ben teşekkür ederim beni dinlediğin için son nokta bunlar olsun 🙂
31 Ekim 2016, 21:05
Teşvik etmek için iyilikleri dillendirmek gerek bazen, kişinini en iyi ölçüsü bozulmamış yaratıldığı gibi koruyabildiği vicdanı.. Sosyal medya adı üstünde sanal bir alemde oluşan bir olay ama herkesi de aynı değerlendirmiyoruz zaten biz doğru olalım öncelikle gerisi gelir. Bu sözünü ettiğin tükenmişlik, bezmişlik hali hepimizde var, hiç mi dobra içi dış bir insan kalmadı, her şey de kurgu olur mu diye veryansın ediyoruz sık sık. Diyorum ya başkalarını boş vermek gerekiyor, hayat bir nefeslik sadece. Bu eskilerini verme konusuna ben de takılırım, yıkayıp ütüleyip yeni gibi vermedikten sonra bir kıymeti yok. Hep düşünürüm özellikle kadın ve çocuklar, hayal ettikleri bir yanda ihtiyaçları öte yanda. Ben yüreğimle yapayım yeter. Sevgilerimle, sağol…